Manuele therapie

Manueeltherapie
Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor kunnen een aantal specifieke technieken die in de gewrichten worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.
“Het tijdperk dat alleen de pijnlijke plek behandeld wordt is voorbij.”

Total Care Fysio heeft als doel compensaties van het lichaam op te achterhalen en de storing van het lichaam op te lossen zodat het lichaam ‘vrij’ en zonder blessures kan bewegen. Hierbij is de diagnostiek heel erg belangrijk. Er zal uitgebreid de tijd genomen worden om te achterhalen waar de storing in het lichaam zich bevindt. Er zal ook gevraagd worden naar blessures, operaties en ongelukken uit het verleden, want ook dat kan invloed hebben op de klachten van vandaag. Total Care Fysio is ervan overtuigd dat alleen dan de klachten echt verholpen kunnen worden en ook weg zullen blijven!

TOTAALBEELD

Bij Total Care Fysio wordt er naar het Totaalbeeld gekeken en wordt de klacht bij de kern van het probleem aangepakt. Alleen op deze manier zullen de klachten niet alleen worden verholpen, maar ook wegblijven!

KERN VAN HET PROBLEEM
Bij Total care Fysio wordt niet alleen naar de pijnlijke plek gekeken, maar er wordt door gezocht naar de kern van het probleem.

KWALITEIT
Om de beste kwaliteit van zorg te kunnen leveren is de fysiotherapeut op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg en staat ingeschreven bij het Centraal Kwaliteit Register (CKR) Fysiotherapie.

Maak een afspraak. Een goede diagnose is erg belangrijk voor het oplossen van het probleem.