Fysiotherapie

Wat doet Total Care Fysio nou anders dan andere fysiotherapeuten? Bij Total Care Fysio wordt het lichaam als een aaneenschakeling van gewrichten gezien. Het lichaam beweegt immers als één geheel. Als er ergens in het lichaam een storing zit in het bewegingsmechanisme, dan kan dat gevolgen hebben voor de functie van een gewicht elders in het lijf. Zo een storing kan daar al jaren zitten zonder dat u daar eerder hinder van heeft ondervonden. Om toch ‘normaal’ te kunnen functioneren ondanks de storing, gaat het lichaam compenseren zodat u uw activiteit kan uitvoeren. Op langer termijn kan deze compensatie problemen gaan geven en uiteindelijk een blessure veroorzaken.

Het lichamelijk probleem moet een totale aanpak krijgen om het volledig en voor altijd te verhelpen!

Het is daarom van belang om ieder lichamelijk probleem volledig uit te vragen en de aanpak starten bij de kern van het probleem. Als dat niet gebeurd kan een andere therapie ook goed helpen maar dan komt op termijn hetzelfde probleem weer terug of verplaatst het probleem zich naar een ander gebied in het lichaam.

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ook wel uw bewegingsapparaat genoemd. Een fysiotherapeutische behandeling duurt een half uur tot een uur. Tijdens een fysiotherapeutische behandeling ga u samen aan de slag in de behandelkamer. Naast de fysieke behandeling doet u oefeningen voor meer kracht, coördinatie en lenigheid. Maatwerk, helemaal toegesneden op uw klachten en lichaam.

Bij Total Care Fysio wordt er naar het Totaalbeeld gekeken en wordt de klacht bij de kern van het probleem aangepakt. Alleen op deze manier zullen de klachten niet alleen worden verholpen, maar ook wegblijven! Bij Total care Fysio wordt niet alleen naar de pijnlijke plek gekeken, maar er wordt door gezocht naar de kern van het probleem.

Om de beste kwaliteit van zorg te kunnen leveren is de fysiotherapeut op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg en staat ingeschreven bij het Centraal Kwaliteit Register (CKR) Fysiotherapie.

Maak een afspraak. Een goede diagnose is erg belangrijk voor het oplossen van het probleem.